Sjamanisme

Sjamanisme is de oudste spirituele levenswijze en helingsmethode die de mensheid kent. Volgens het sjamanisme zijn er twee oorzaken van lichamelijke, emotionele of mentale ziekte of pijn. Iemand heeft iets te veel (intrusions of indringers) of iets te weinig (ziels- of krachtverlies).

Een sjamaan richt zich op helen van de spirituele oorzaak en doet dit met hulp van zijn krachtdieren en spirit helpers die hij tijdens zijn spirituele reis opzoekt en om hulp vraagt. Methoden die ik gebruik zijn Power Animal Retrieval, Soul Retrieval en Extractie.

Behalve het opsporen van oorzaken en helen is een sjamanistische reis ook een hele mooie methode bij stervensbegeleiding. Waar brengt de dood je naar toe? Haal angsten voor dood en sterven weg met een mooie reiservaring. Geen theorie, maar er een fijne gewaarwording.

Ontdek de magie van deze methoden tijdens de muziek van drum of ratel. Een voorbeeld van de monotone drummuziek die ik gebruik tijdens een behandeling kan je onderaan deze pagina aanklikken.

Sjamanisme is een een wijze van leven en helen in verbinding met de natuur. Het woord sjamaan komt van de Tungus-stam in Siberië en betekent “iemand die in het donker ziet” of “hij/zij die weet”.

Sjamanen, mannen en vrouwen, zijn de genezers, dokters, priesters, psychotherapeuten, mystici, verhalenvertellers, de begeleiders van ceremonie en de zieners. Ze zijn verantwoordelijk voor de harmonie tussen de mensen, de gemeenschap, de dieren, de elementen en de spiritwereld.

Met respect voor alle sjamanen in deze wereld, zal ik mij nooit sjamaan noemen. Wel kan ik met de gevolgde opleiding en steeds vorderende ervaring de technieken toepassen die de sjamanen ook hanteren.

Jouw hulpvraag bepaalt hoe we gaan reizen. Dat kunnen één of meerdere sessies zijn. Vaak ervaar je na de sessie al verandering, het kan ook uren, dagen, weken, of soms zelfs maanden duren voordat de heling volledig is geïntegreerd. Hoe zou het zijn als je zelf de wijsheid uit de oudheid mag ervaren?